In beeld en geluid

ZoMiSong | Lay back and relax!

Deze week geen VrijMiSong om het weekend in te luiden. Het kwam er even niet van. Om het goed te maken vandaag een ZoMiSong om het weekend (en de herfstvakantie) af te sluiten. Dat doen we dan in standje relax natuurlijk. Nog even genieten. Vanaf morgen begint mijn strijd tegen de wekker weer. Ik ben een avondmens. Ochtenden mogen van mij verboden worden. Mijn wekker gaat altijd te vroeg. Maakt niet uit of het zeven uur of acht uur is. Het is te vroeg. Altijd.

Tot anderhalf jaar geleden viel het nog mee. Dan konden we nog wel even een keertje extra “snoozen”. Als de meiden 10 minuutjes later op het kinderdagverblijf waren, kregen we geen straf. En op het werk gingen we dan wel een kwartiertje langer door. Maar sinds Mirthe naar school gaat is dat anders. Om half negen gaat die bel. Dan moet ze binnen zijn. Extra hindernis: Mirthe is ook geen ochtendmens. Ze wil altijd zelf haar kleding uitzoeken en daar het liefst een uur over doen. Net als haar moeder houdt ze niet van brood en dus duurt het wegwerken van een boterham nog langer dan het aankleden. Hangend op de bank. Half slapend. Liefst helemaal slapend. Jelka ziet haar grote zus als voorbeeld. Dus…ja hoor, zelfde ochtendhumeurtje.

Onze ochtenden zijn het beste te omschrijven aan de hand van citaten van de meiden:
“Ik wil geen broek aan!”
“Nee, niet twee staarten! Ik wil een haarband!”
“Dit lust ik niet…nee, dat ook niet.”
“Nouououououououououuw niet doen, Jelka/Mirthe!” (ze vinden elkaar ook niet leuk ’s ochtends).

Of van ons:
“Neem nou een hapje…”
“Ja, maar dit staat je zo leuk!”
“Je trekt nu dit aan, vandaag kies ik je kleding uit.”
“Boos worden heeft geen zin!”
“Laat elkaar maar even met rust.”
“Trek je schoenen aan. Nu. Nee, niet straks, nu! Anders komen we te laat op school.”
“Eet nou door”

Eigenlijk zit ik altijd heerlijk bij te komen met het eerste kopje koffie op kantoor. Herkenbaar?

Lay back and relax
Dus om nog even te relaxen. The Gladiator! Ik krijg altijd kippenvel bij dit nummer. En soms ook tranen. Laatst bij Pilates kwam dit nummer ook en ik moest echt even slikken.
De stem van Lisa Gerrard? De beelden die opkomen van de vrouw en haar kind door het graanveld? Of het idee aan Russell Crowe in zijn gladiatoren-outfit? Geen idee wat de trigger is, ik voel ‘m. In iedere vezel. Dat deel ik graag.

Geniet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: